Johan Eriksson

4 april

Första gången Johan var i Kläppen var han 16 år. Johan och kompisen Andreas Hedlund hade funnit varandra genom musiken och nu ville de visa upp sig på scen. Det blev Kläppen och afterskin som de hämtade inspiration ifrån och vid något tillfälle frågade om de fick vara med och spela. Det nej som blev till svar den gången blev till ett löfte mellan Johan och Andreas att de en gång skulle stå tillsammans på Kläppens afterski och spela. Och så blev det.

Sen dess har det hänt mycket i Johan Erikssons musikliv. Nu titulerar han sig musiker, låtskrivare och företagare. Tillsammans med Andreas ”Boppen” Hedlund och bandet Partypolarna har han turnerat land och rike runt sedan 1992. I Sikta mot Sjärnorna 1999 gjorde Johan sig känd genom sin tolkning som Ted Gärdestad look a like. Johan ligger bakom satsningen på musikkvällar på Toppstugan.

Jag har alltid velat utveckla mina kontakter från musikfestivalen i Malungsfors till något mer. När det stod klart att Kläppen skulle bygga gondol till Toppstugan så kändes det självklart att välja Kläppen. Toppstugan som med sin vackra utsikt över dalgången är ett perfekt ställe att göra den här typen av spelningar på. Det blir intimt och nära. Och vi kan nå alla möjliga målgrupper genom enkelheten i transport med Gondolen. Jag bestämde mig för att ringa runt och höra vilka artister som vara sugna på att komma upp till Sälen för att se hur vi har det här på vintern. De var inte svårövertalade säger Johan.

Med sina kontakter lyckades Johan skrapa ihop ett imponerande startfält för premiäråret av artistkvällar på Toppstugan. På tisdagkvällar i Kläppen kommer nämligen följande artister att underhålla Kläppens gäster; Mikael Rickfors, Gunhild Carling och Wille Crafoord, Pernilla Andersson, Susanne Alvengren, Staffan Hellstrand, Bengan Jansson och Per Persson från Perssons Pack! Johan själv kommer att uppträda vid några tillfällen. Då blir det i rollen som Ted Gärdestad-tolkare. En show han rest runt i landet med och som nu kommer hem på hemmaplan. Den plats där allting började för Johan.

Tid: Onsdag (v.14 kl.19:00-23:00)
Samlingsplats: Toppstugan
Ytterligare information: Bokas på plats eller på Bordsbokningen.

Bordsbokning Toppstugan

Välj först Plats, för att se bokningsbara dagar.