Barnskidskola 3-5 år

I Kläppens skidskola vill vi skapa ett livslångt intresse för skidåkning. Därför bygger vi vår undervisning för barn, 3-5 år, på att ha roligt och lära genom lek. I leken använder vi metoder som gör att barnen har roligt samtidigt som de utvecklar sin skidåkning. Vår målsättning är att barnen ska få en fantastisk vecka och att de vill åka skidor i många år framöver.

Alla barn som deltar i gruppskidskolan, måndag-fredag, får ett skidskolefoto och diplom sista dagen.

Snöbollar, Barn 3 år

Level 1, 75 min (måndag-fredag & fredag-lördag).

Nybörjarkurs där vi har roligt på skidor och lär oss via lek. Vi bekantar oss med utrustningen, tränar på att glida, hålla balansen och svänga. Veckan anpassas efter barnens förmåga.

Förkunskapskrav: Inga, förutom att ditt barn kan vara borta från mamma och pappa under hela lektionstiden.

Snögubbar, barn 4-5 år

Level 1, 75 min (måndag-fredag & fredag-lördag).

Nybörjarkurs där vi med lek och skoj tränar på att hantera skidorna, glida, bromsa, åka lift och svänga i de lättaste backarna. Veckan anpassas efter barnens förmåga.
Förkunskapskrav: Inga, förutom att ditt barn kan vara borta från mamma och pappa under hela lektionstiden.

Snöstjärnor, barn 4-5 år

Level 2, 75 min (måndag-fredag & fredag-lördag).

Lekfull fortsättningskurs för barn som har kommit igång med sin skidåkning. Vi tränar på att bli ännu bättre och säkrare på att svänga, bromsa och hitta balansen. Vi anpassar veckan efter barnens förmåga.

Förkunskapskrav: Ditt barn kan svänga och bromsa i gröna backar och är redo för att träna i blåa backar. Ditt barn klarar också av att åka knapplift själv.

Snökanoner, barn 4-5 år

Level 3, 75 min (måndag-fredag & fredag-lördag).

Fortsättningskurs med varierande och fartfylld skidåkning. Vi tränar på att hitta fart, rytm och balans i vår skidåkning genom att åka i varierad och utmanande terräng. Vi anpassar veckan efter barnens förmåga.

Förkunskapskrav: Ditt barn kan svänga och bromsa i blåa backar och är redo för att träna i röda backar. Vi tränar på att åka ankarlift själva.

BOKA SKIDSKOLA ONLINE

Lektioner från nybörjarnivå till det mest avancerade, förboka din skidskola...

Skidskola online >>

Övriga frågor: skidskola@klappen.se

BOKA PRIVATLEKTIONER

Läs mer >>