Barnskidskola 6-8 år

I Kläppens skidskola vill vi skapa ett livslångt intresse för skidåkning. Därför bygger vi vår undervisning för barn, 6-8 år, på att ha roligt och att åka mycket skidor i varierande terräng. I undervisingen använder vi metoder som gör att barnen har roligt samtidigt som de utvecklar sin skidåkning. Vår målsättning är att barnen ska få en fantastisk vecka och att de vill åka skidor i många år framöver.

Alla barn som deltar i gruppskidskolan, måndag-fredag, får ett skidskolefoto och diplom sista dagen.

Smygare, Barn 6-8 år

Level 1, 75 min (måndag-fredag & fredag-lördag).

Nybörjarkurs där vi tränar på att glida, bromsa, stanna och svänga i lätta backar. Veckan anpassas efter barnens förmåga.

Förkunskapskrav: Ditt barn är nybörjare och har aldrig provat förut.

Glidare, barn 6-8 år

Level 2, 75 min (måndag-fredag & fredag-lördag).

Fortsättningskurs för barn som har kommit igång med sin skidåkning. Vi tränar på att bli ännu bättre och säkrare på att svänga, bromsa och hitta balansen. Veckan anpassas efter barnens förmåga.

Förkunskapskrav: Ditt barn kan svänga och bromsa i gröna backar och är redo för, eller har provat blå backar. Vi tränar på att åka ankarlift själva.

Svängare, barn 6-8 år

Level 3, 75 min (måndag-fredag & fredag-lördag).

Fortsättningskurs med varierad och fartfylld skidåkning. Vi tränar på att hitta fart, rytm och balans i vår skidåkning både i och utanför pisten. Veckan anpassas efter barnens förmåga.

Förkunskapskrav: Ditt barn kan svänga och bromsa i blåa backar och är redo för, eller har provat röda backar. Ditt barn klarar också av att åka ankarlift och stollift.

Fräsare, barn 6-8 år

Level 4, 75 min (måndag-fredag & fredag-lördag).

Avancerad kurs med mycket fart och högt tempo för erfarna skidåkare. Med mycket fart finslipar vi våra färdigheter i och utanför backarna. Veckan anpassas efter barnens förmåga.

Förkunskapskrav: Ditt barn kan åka kontrollerat i röda backar och är redo för, eller har provat svarta backar. Ditt barn klarar också av att åka ankarlift och stollift.

BOKA SKIDSKOLA ONLINE

Lektioner från nybörjarnivå till det mest avancerade, förboka din skidskola...

Skidskola online >>

Övriga frågor: skidskola@klappen.se

BOKA PRIVATLEKTIONER

Läs mer >>