Ungdomar 12-14 år

Gruppskidskolan för ungdomar i Kläppens skidskola är indelad i två olika åldersgrupper, Kidz 9-11 och Ungdomar 12-14 år. Vi delar in grupperna efter nivå och vår målsättning är att individsanpassa undervisningen så mycket som möjligt. Genom det skapar vi bra möjligheter för utveckling och ett livslångt intresse för skidåkning. Undervisingen bygger på att lära och utvecklas genom att åka mycket skidor i varierande terräng.

Alla ungdomar som deltar i gruppskidskolan, måndag-torsdag, får ett skidskolefoto och diplom sista dagen.
Vid veckor med mindre beläggning slår vi ihop Kidz och Ungdomar.

Level 1

75 min (måndag-torsdag och fredag-lördag).

Nybörjarkurs för dig som vill lära dig grunderna inom skidåkning. Vi hjälper dig att bli bekant med din utrustning och tränar på att glida, svänga, bromsa och åka lift. Veckan anpassas efter deltagarnas förmåga.

Förkunskapskrav: Inga.

Level 2

75 min (måndag-torsdag och fredag-lördag).

Fortsättningskurs där vi utvecklar tekniken för att bli ännu säkrare i backen. Vi strävar mot att åka skidor med bättre flyt och med mer kontroll. Veckan anpassas efter deltagarnas förmåga.

Förkunskapskrav: Du kan svänga och bromsa i gröna backar och är redo för, eller har provat blåa backar. Du kan åka knapplift själv.

Level 3

75 min (måndag-torsdag och fredag-lördag).

Fortsättningskurs där vi jobbar vidare med tekniken i skidåkningen. Vi tränar på att få flyt, hitta fart och rytm i vår skidåkning så att vi blir säkrare och klarar av att åka i alla backar. Veckan anpassas efter deltagarnas förmåga.

Förkunskapskrav: Du kan svänga och bromsa i blåa backar och är redo för, eller har provat röda backar. Du kan åka ankarlift och stollift.

Level 4

75 min (måndag-torsdag och fredag-lördag).

Avancerad kurs för erfarna skidåkare som vill öka känslan i åkningen. Vi åker med mycket fart och finslipar tekniken och lär oss hantera skidorna på olika underlag och i varierad terräng. Veckan anpassas efter deltagarnas förmåga.

Förkunskapskrav: Du gillar utmaningar, kan åka i röda backar och är redo för, eller har provat svarta backar. Du kan åka ankarlift och stollift.

Snowpark, från 9 år

75 min (måndag-torsdag och fredag-lördag).

Parkkurs för dig som vill utveckla dina hopp- och railfärdigheter. Vi använder oss av parkernas olika attraktioner för att bli bättre och tryggare i parkskidåkning. Veckan anpassas efter deltagarnas förmåga.

Förkunskapskrav: Du är en van skidåkare och vill lära dig åka i parken.

BOKA SKIDSKOLA ONLINE

Lektioner från nybörjarnivå till det mest avancerade, förboka din skidskola...

Skidskola online >>

Övriga frågor: skidskola@klappen.se

BOKA PRIVATLEKTIONER

Läs mer >>