Väder just nu:

11°

0 cm

Öppna backar: 0 st

Öppna liftar: 0 st

Öppna skidspår: 0 st

Tur och längdspår

Myrspåret 3 km, 6 km, 8 km

Härligt naturspår med start vid Mitt i pistens spårcentral. Spåren slingrar sig genom skogen och vidare upp över myrmarkerna på östsidan om Kläppenberget. Om du väljer 8 km slingan, så hittar du ett trevligt vindskydd med grillplats efter ca 4 km. Där hittar du också anslutning till Trånggravsspåret.

Toppspåret 6,3 km

Kläppens vackraste längdspår med en helt magisk miljö. Spåret har några backar men är annars ganska platt. När spåret vänder vid ca 3,5 km hittar du ett mysigt vindskydd med grillplats. För att komma till Toppspåret åker man stolliften (Gratis med längdskidor) till Toppstugan, alternativt åker Trånggravsspåret som kopplar ihop Myrspåret med Toppspåret. Innan nedfärd med liften rekommenderar vi en våffla på Toppstugen

Trånggravsspåret 6 km

Spåret kopplar ihop Toppspåret och Myrspåret, du väljer om du önskar åka nerifrån och upp eller tvärt om.  Om du önskar några extra kilometer i benen kan du åka runt alla spår. Spåret slingar sig som en serpentinväg nerför berget i en härlig miljö. Vissa partier är ganska branta men prepareras så att det lätt går att ploga eller saxa beroende på vilket håll du tar.

Älvspåret 14 km

Spåret startar vid Kläppentorget och vänder i Torgås 7 km söder om Kläppen. Till en början är spåret plant, men några kilometer innan Torgås går spåret in i en mer kuperad del. Hela spåret är elbelyst och är tänt till klockan 22:00. Fyra kilometer av spåret har konstsnö och öppnar redan november. Denna del är extra populär till vasaloppträning hos våra gäster.

För senaste spårstatus håll koll på snö och pistrapporten

Ladda hem spårkartan här.

Samarbetspartners

Sociala medier

Kontakta oss

Tel: 0280-96 200
Fax 0280-96 260

Snögaranti