Väder just nu:

60 cm

Öppna backar: 31 st

Öppna liftar: 17 st

Öppna skidspår: 1 st

Tur och längdspår

Myrspåret 3 km, 6 km, 8 km
Härligt naturspår som slingrar runt i skogarna och myrarna på östsidan om Kläppenberget. Spåret startar nere i stugbyn och stiger sakta upp till en början. Väl uppe på höjden är det ett snällt spår med få backiga partier.

Toppspåret 6,3 km
Kläppens vackraste längdspår med en helt magisk miljö men toppar, stup och trolsk skog. Spåret är relativt plant men några lättade ”kullar” finns.  För att komma till Toppspåret åker man gratis upp och ner i stolbanan alternativt åker man Trånggravsspåret som kopplar ihop Toppspåret med Myrspåret.

Trånggravsspåret 6 km
Spåret kopplar ihop Toppspåret och Myrspåret och man kan välja om man önskar åka nerifrån och upp eller tvärt om. Om man önskar många kilometer i benen kan man åka runt alla dessa spår. Tipset för turåkare är att ta stolbanan upp till toppen starta på Toppspåret följ detta ca 1 km vik sedan av på Trånggravsspåret och få en härlig tur i nedförsbacke. Där Trånggravspåret kopplar ihop med Myrspåret finns en slogbod för fikapaus. Sedan åker du Myrspåret ner mot Stugbyn igen. Där spåret börjar klättra uppåt efter myrarna är det så pass brett att det går att skata mellan spåren.

Älvspåret 14 km
Plant spår som löper längs Västerdalälven. Spåret startar vid Kläppentorget och vänder i Torgås 7 km söder om Kläppen. Till en början är spåret plant och två km innan Torgås går det in i en mer kuperad del med något branta partier. Hela spåret är elbelyst och lyset är tänt till klockan 22:00 på kvällen. I detta spår är pulkor och hundar ej tillåtna.

För senaste spårstatus håll koll på snö och pistrapporten.

Ladda hem spårkartan här

Samarbetspartners

Kläppen i sociala medier

Kontakta oss

Tel: 0280-96 200
Fax 0280-96 260

Annonsera

Här syns ditt företag
Läs mer

Snögaranti