Ny skidåkning och ny pistkarta

Kläppen Ski Resort investerar sammanlagt 90 miljoner på Sveriges största Gondolprojekt och ny skidåkning. Den här vintern liknar ingen tidigare vinter. Gondolbanan har flyttat in och skidåkningen har tagit en ny dimension, då stora delar av västra sidan av berget byggts om. Att ta sig till toppen har blivit varmt och gott, några minuters skön vila och milsvid utsikt i någon av de 47 gondolerna. Dessutom har vi skapat tre helt nya nedfarter, byggt det populära barnområdet dubbelt så stort och optimerat hela skidupplevelsen.

Rådjursstigen (11) har förlängts så att du kommer ut i Bäverdalens (21) nedre del. Detta gör att du kan komma från Hökens lift (H) ner till Tranantorget samt från Rådjurstigen utan att behöva passera Juniorparken (7).

I år satsar vi lite extra på barnen och har gjort barnområdet nästan dubbelt så stort. Järvlunken har bytt namn till Björnidet (4) och knappliften från Trananliftarna har flyttats hit. Området nås nu via Ripans två knappliftar (E). Lutningen i den nya nedfarten är grön och enkel. Gamla Tranans bygelliftar har rivits för att göra plats för det nya barnområdet.

I det som var liftspår för Trananliftarna finns nu en helt ny nedfart, Utterleken (19). En rolig brant som mynnar ut i Familjebacken (27). Starten på Utterleken och Järvlunken (18) har byggts om så nu åker du från toppen via Snövesslan (32) eller Bäverdalen (21) och kan välja fritt mellan nedfarterna med bra flyt i åkningen.

Vinterns stora nyhet är utan tvekan Gondol Sälen (Q). Gondolen ersätter inte någon tidigare lift utan är ett helt nytt, bekvämt sätt att ta sig till toppen eller till något av torgen på Kläppen. Vid Beckasinens lift (D) har vi gjort plats för en till bygellift. Det är en av Trananliftarna som har flyttat hit för att göra liftåkandet smidigare.

Vi har dragit om Älgstråket (28) som nu startar från toppen i en del av tidigare Bäverdalen. Strax innan Lostupet (31) och Rävpasset (29) har back- en förändrats och du följer kammen och fallinjen riktigt fint innan du kommer ner till det lite rödare partiet. Sedan går backen hela vägen ner till påstigningen av stolliften (B). Detta kommer kännas som ett riktigt lyft för dig som är lite mer van skidåkare.

Grävlingsgrytet (17) är en ny nedfart som förbinder östra skidområdet och Falkens lifttopp (K) med krönet ovanför Lostupet (31). Här finns nu en genväg för att du snabbare och med mer fart kan ta dig från östra skidområdet till det västra och direkt nå Lostupet (31), Rävpasset (29), Älgstråket (28) och alla de andra nedfarterna på norrsidan.